Erica - hemmagjord räkröra

Idag tänker jag bjuda på ett superenkelt recept på räkröra, det går väldigt fort att göra, och jag tycker både att det smakar bättre och känns bättre än de man kan köpa i affärerna. Det är inga onödiga tillsatser och man vet precis vad som är i. Jag gjorde en mindre mängd än vad receptet säger, och det kan man lätt anpassa efter smak och mängden räkor man använder. 
 
Till räkröran behöver du;
200g räkor (färska, i lag eller frysta)
4msk hackad dill
1dl majonäs
1dl creme fraiche eller matyoghurt
1/2 rödlök
2 msk citronsaft
salt
 
Börja med att hacka rödlöken och dillen till lämplig storlek. 
Skala räkorna om du har färska, eller krama ur frysta räkor som tinat, och de inlagda, för att få ur vätskan.
Grovhacka räkorna och lägg i en skål tillsammans med rödlöken och dillen.
Tillsätt majonäs och cremefraiche, citronsaften och salt efter smak. 
Rör ihop allting och den är färdig att servera!

Gott på  toast, som tilltugg eller på räkmackan!
På bilden här över gjorde jag iordning mindre krustader med ett salladsblad under röran för att krustaden ska hålla sig krispig.
På sidan av en rostad toastmacka men räkröra. 

Kommentera här: