Erica - Det är insidan som räknas, även i kakform

Idag bjuder jag på ett recept på chocolate chip cookies, med kola och salt. Resultatet blev riktigt bra! Dock ingen fröjd för ögonen, men smaken var det absolut inget fel på! 
Totalt blev det tre plåtar, 24 kakor, i varierande storlekar. Jag hade endast i hasselnötter i kakorna på sista plåten, fungerade lika bra med som utan!
 
Du behöver:
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vanlijpulver
1 nypa salt (typ 1 krm)
 
Rör ihop dessa ingredienser och ta sedan fram en ny skål
Fortsätt med:
150g rumstempererat smör
1 dl kokossocker (går bra med farin eller likanade också)
1 dl strösocker
1 ägg
 
Rör ihop dessa och vispa ut smörklumparna. Vänd ner mjölblandningen i smörsmeten och blanda försiktigt, knåda inte! Enklast med händerna.
Därefter tillsätter du:
100g ljus choklad, grovhackad
100g mörk choklad, grovhackad
100g Riesen, grovhackad
80-100g hasselnötter, grovhackade (kan uteslutas)
 
Blanda i och forma degen till små bollar i lämplig storlek, platta till dom på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut en del.
Grädda i ungnen 200°C i 10 minuter. Låt svalna på plåten. Njut!

Kommentera här: