Erica - Visste du att... banan påverkar vårt humör

Här kommer en lite frukt-inspirerad visste du att, som det inte finns någon källa på, så påståenden kan vara fel, men trots det är det kul att veta! Jag själv hade ingen aning om någon av dessa tre saker. Jag hoppas att även ni tycker det är roligt med lite onödig fakta en lördagkväll!
 
♦Banan är den enda frukt som innehåller stora mängder av aminosyran trypofan och vitamin B6. Det innebär också att banan kan göra dig på bättre humör än vad du tidigare var på. Aminosyrorna hjälper kroppen att producera serotonin, som är det naturliga ämnet som motverkar depression, som även antidepressiva tabletter ofta innehåller. 
Med andra ord, är mer banan och bli ännu gladare!!
 
♦Man kan ha fobi för äpplen, tro det eller ej, fobin går under namnet malusdomesticafobi.
Måste vara svårt att undvika äpplen, då det är så vanligt här i sverige. Vad är det man ogillar med dom? Flyr man om kompisen tar upp ett äpple ur väskan? Har så många frågor om det här.
 
♦Gurka kan bota dålig andedräkt. Pressa en gurkskiva mot gommen i 30 sekunder med tungan, det gör att fytokemikalierna i gurkan tar död på problematiska och illaluktande bakterier. 
Hur kan man(jag) inte vetat det här tidigare? Tänk vad smart på restaurang till exempel, man sparar en gurkskiva på tallriken, och när man ätit klart trycker man upp den i gommen?! Perfekt!

Kommentera här: