Josefin - Hur jag lagar en trasig nagel

Först och främst måste jag bara säga att detta är något som fungerar för mig men jag är inte utbildad så vilka konsekvenser som kan uppkomma vet jag inte, prova därför på egen risk!
 
För några dagar sedan gick min nagel av då jag var ute och skottade snö. Tänkte därför idag visa hur jag, åtminstone provesoriskt lagar mina naglar i fall att dom går av. För även om detta faktiskt fungerar för mig så håller det inte hur länge som helst. Jag brukar främst använda mig av denna metoden ifall nageln gått av så långt in på nagelbädden att det gör för ont att få bort den trasiga delen av nageln. Kan jag klipper jag hellre av en bruten nagel annars.
 
Jag använder mig av ett lösnagellim, en nagelsax, en pincett, en bit jag klippt från en oanvänd tepåse och en nagelfil. Vill man måla naglarna, vilket jag skulle rekomendera för att få ett snyggare resultat så använder du så klart bara nagellack av eget val. Jag använde mig denna gång av ett bas & topp-lack och ett rosaaktigt vanligt lack.
 
Det jag börjar göra är alltså att försiktigt rugga upp ytan på och kring själva skadan. Dels för att det känns som att allt ska fästa bättre men också för att få bort eventuella små vassa flikar som kanske sticker upp. Där efter lägger jag någon droppe lösnagellim på sprickan och sedan placerar jag ut den lilla biten av te-påsen så att det täcker det trasiga så gott det går. Jag lägger även lite mer lim i fall att inte hela ytan fått lim på sig.
 
 
När första lagret lim torkat så filar jag lite lätt på limytan och lägger sedan ännu ett lager lim. Detta upprepar jag tills nageln fått en fin jämn yta och känns stabil så att den har en chans att hålla ett tag framöver. Det överflödiga av te-påsen filar jag bara över nagelkaten tills man fått loss det. När nageln har sin form och det överflödiga av te-påsen är borta lägger jag ett sista lager lim och filar det sista finliret.
 
Det sista jag gör är att lägga ett bas och topplack och även ett vanligt färgat nagellack för bästa resultat
 
När jag har gjort såhär så har man inte en chans att se att min nagel är så trasig som den är. Är väldigt nöjd med resultaten jag får. Men kom ihåg, det håller inte så länge ( i alla fall inte för mig ) och ni som vill prova gör det på egen risk då jag inte är utbildad och kan säga vad för konsekvenser det kan ge att göra på detta viset.

Kommentera här: